To be or not to be … eco friendly

Av. Aniela Zgirta – Cabinet de Avocatura Radu Sora

M-am tot intrebat de ce am adoptat cu atata usurinta neologisme precum “team leader”, “project manager” sau “city chic” si totusi ne este atat de teama sa ne apropiem de sintagma “eco-friendly” .

Cu greu am gasit o definitie a notiunii de eco-friendly: “Environmentally friendly – eco-friendly and nature friendly – are synonyms used to refer to goods and services considered to inflict minimal or no harm on the environment.”

Mi se pare totusi insuficienta aceasta interpretare si cred ca ar trebui putin imbunatatita, completata, echilibrata.

In primul rand a fi ‘eco-friendly’ insemana a fi prietenos cu mediul inconjurator. Trebuie sa invatam sa oferim respectul cuvenit naturii, trebuie sa o protejam pentru a primi inapoi sprijinul si respectul acesteia.

A avea grija de natura inseamna totodata si a te bucura de frumusetile ei, inseamna a respira adanc aerul curat de dimineata, a gusta cele mai dulci fructe sau a bea cea mai curata apa.

Natura ne ofera tot ce are mai bun si mai frumos, totul numai pentru noi, iar singurele lucruri pe care ni le cere in schimb sunt sa o respectam si sa ii raspundem cu aceeasi grija si afectiune.

Cu totii cunoastem problemele ecologice ale planetei noastre si ale mediului inconjurator, cu totii stim care ar fi solutiile. Recunoastem in soapta ca suntem cu totii mici participanti la degradarea mediului inconjurator, precum zimtii unei rotite din ceasul ce ticaie tot mai grabit.

Dar nu-i nimic, am promis ca de maine nu mai aruncam atatea pungi la gunoi; ca vom opri apa sa nu mai curga atunci cand ne spalam pe dinti; ca nu mai aruncam mici ambalaje, asa, pe ascuns, pe la colturi;

Speram ca intr-o zi vom invata sa mergem pe bicicleta, vom invata ca nu e nevoie sa claxonam, casino online ca putem refolosi teancurile de hartii mazgalite ascunse prin sertare, vom invata si ce este cu intrerupatorul amplasat strategic la iesirea dintr-o incapere, dar si cum functioneaza butonul “off” al telecomenzii.

Zilele trecute am avut parte de o furtuna… mica, daca ne gandim la ce poate face natura cand se supara ! Poate ca este modul ei de a ne arata din cand in cand ca trebuie sa avem grija de ea si totusi noi uitam mereu.

Ce parere aveti ? Nu credeti ca este cazul sa facem pasul inainte pentru a fi voluntari inscrisi la o actiune de salvare a planetei ? Si nu credeti ca acest lucru se poate face in primul rand de administratiile tuturor statelor lumii, dar mai ales, de fiecare dintre noi, fiind doar un pic mai atenti cu mediul in care traim ?

Please take care of the environment, and DO NOT PRINT THIS … 

You May Also Like