Planorama incotro?

Inteleg ca EURO HABITAT a trecut la atac cu o campanie agresiva de PR prin care doreste sa spuna ca nu mai sunt sanse de recuperare a banilor.

Eu cred ca realitatea este insa alta! EURO HABITAT nu a intrat in faliment pana la acest moment nu de dragul cumparatorilor, ci doar pentru ca in primul rand ei au de pierdut.

Nu este adevarat ca la intalnirea de la Intercontinental (24.11.2009) oamenii din adunare au fost de acord sa semneze rusinea aceea de act aditional. Ba dimpotriva.

In acest moment ei „negociaza” cu noi psihologic – si spun ori faceti ca noi ori nu va mai luati banii.

Este un santaj si un joc murdar facut in primul rand cu cei care au achitat 100% la suta si carora nu li se transmite proprietatea. Ba mai mult, acestia trebuie sa ramana captivi pana cand semneaza renuntarea la penalitati si prelungirea termenului de predare toti ceilalti cumparatori.

Repet… daca EURO HABITAT iesea mai bine prin intrarea in faliment, erau de mult in aceasta situatie!

Cred ca nu isi doresc falimentul pentru ca ar pierde foarte mult! Aveti impresia ca ei nu au adus garantii pentru creditele obtinute?

Ganditi-va si dvs.! Atunci cand ceri credit si garantezi cu bunuri viitoare, adica blocurile ce trebuie edificate, aceste bunuri viitoare nu sunt singurele garantii aduse – asa ca ei au trebuit sa garanteze cu bunuri proprii sau poate chiar BSR a garantat pentru ei.

Aceste bunuri sunt ipotecate pana la momentul edificarii constructiei si daca acestea nu se edifica dezvoltatorii risca sa piarda bunuri de o valoare cel putin dubla. Asta pentru ca in trecut banca cerea garantii de cel putin dublul sumei creditate. Acum se cer garantii in valoare de trei sau patru ori mai mari.

In aceste conditii ei ar pierde foarte multi bani!

In incheiere va spun ca nu imi doresc litigiul cu orice pret, ba chiar doresc semnarea unui act care sa duca la solutionarea amiabila a conflictului.

BSR a spus din start ca ei nu vor aduce garantii, dar cred ca daca cei care au cumparat la Planorama se vor tine tare in final vor da inapoi si vor aduce chiar si garantii.

Pana acolo sunt convins ca aceasta situatie se poate debloca doar intr-un singur fel.

EURO HABITAT, BSR si oricine va fi legat de ei, are si va avea mult timp o problema de credibilitate.

Asa ca EURO HABITAT ar trebui sa dea o dovada de buna credinta prin inceperea transmiterii dreptului de proprietate catre cumparatorii care au platit 100%. Acesta ar fi un semn de normalitate caci ar arata pentru prima oara ca EURO HABITAT isi respecta cuvantul dat prin semnarea unui contract perfect valabil.

In aceste conditii, poate si ceilalti cumparatori care nu au achitat 100% pentru ca EURO HABITAT nu si-a indeplinit obligatiile, se vor gandi ca best online casino ceva s-a schimbat si vor avea incredere pentru a derula in continuare contractul.

In ceea ce ii priveste pe cei din T3 cred ca acestia trebuie sa semneze actul doar daca primesc simultan dreptul de proprietate asupra apartamentului achitat.

Pe de alta parte cei din T4 care vor, si pot sa continue contractul, pot sa semneze un act aditional in care sa renunte la penalitati nu in momentul semnarii contractului, ci doar in situatia in care EURO HABITAT va respecta noul termen de predare.

Solutii perfecte din toate punctele de vedere nu exista, dar Solutii oneste se pot gasi, insa mai trebuie si sa existe vointa comuna, si in primul rand, buna credinta din partea EURO HABITAT si BSR.

Remarci cu privire la intalnirea de la Intercontinental

1) Reprezentantii BSR au venit nepregatiti la intalnire. In conditiile in care au existat bani pentru inchirierea salii Rapsodia se pare ca nu au existat bani pentru un traducator de profesie, situatie ce a dus la un moment dat la discutii in engleza intre cumparatori si BSR -fapt ce i-a facut pe unii cumparatori sa fie privati de a intelege discutiile.

2) Pentru prima oara s-a recunoscut ca Banca Piraeus nu a cerut ca si conditie pentru acordarea creditului ca toti cumparatorii sa renunte la penalitati. Acest fapt este important atat timp cat EURO  HABITAT prin Sharon si comp. au sustinut verbal si in scris acest lucru. Recunoasterea nu a avut darul sa calmeze spiritele si nici sa sporeasca increderea in compania EURO HABITAT.

3) Au fost incercari timide de a recunoaste la discutii – one to one – ca propunerea sau conditia de acceptare a conventiei de renuntare la penalitati si prelungire termen de predare – de catre TOTI cumparatorii (sau in procent de 100%  sau de 99,99%) este din start un copil nascut mort – o conditie imposibila.

Noua ni se pare clar ca este doar un deziderat! si ca ei incearca sa obtina maxim fara sa ofere nimic! Caci va intreb, cunoscand istoria „negocierii” cu EURO HABITAT, ce ii impiedica ca la momentul dinaintea predarii sa faca banii nevazuti, sa nu predea proprietatile si sa intre in faliment?

4) Atitudinea ireverentioasa a BSR fata de cumparatori si mai ales a doamnei avocat care ii reprezinta.

5) Lipsa de organizare a cumparatorilor din T4 care erau impartiti intre cei care platisera 90% si cei care achitasera avansuri de 20 % .

In incheiere, trebuie sa speram ca impreuna vom putea sa ii aducem la masa negocierilor unde vor trebui sa dea si ei dovada de buna credinta nu doar de lipsa de respect fata de cumparatori.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

S-ar putea sa iti placa si

Update-Certificat de Situatie de Urgenta-2

Certificat de Stare de Urgenta (Galben) Modificari aduse de Ordinul MEEMA  882/2020 din 2.04.2020 Diferenta dintre venituri si incasari. Ordinul MEEMA 882/2020 a modificat regimul

Somajul Tehnic

Noi lămuriri prin adoptarea OUG nr. 32 din 30 martie 2020 Context: ultimele modificări aduse în privința acordării șomajului tehnic prin adoptarea O.U.G. nr. 32

UE-Coronavirus-Romania

UE – CORONAVIRUS – ROMANIA Fara a fi eurosceptici devine foarte clar ca Uniunea Europeana nu a putut gestiona aceasta criza, dand dovada de lipsa

Open chat