Mica Reforma in justitie nu functioneaza!

Am asteptat timp de o luna intrarea in vigoare a prevederilor Legii 202/2010  care ar fi trebuit sa aiba ca efect termene mai scurte si in general o justitie mai rapida. Vorbesc in special de instantele din Bucuresti pentru ca in restul tarii fie pentru ca sunt mai putine dosare sau fie pentru ca exista oameni cu respect fata de lege, termenele nu sunt atat de indepartate in timp.

Astazi am depus la tribunal si judecatorii o serie de 20 de dosare adunate in perioada de 30 de zile dintre publicarea si momentul intrarii in vigoare a legii aratate.

Toate dosarele sunt intemeiate pe OUG 119/2007 care prevede oricum ca aceste dosare trebuie sa se solutioneze in maxim 90 de zile de la depunerea dosarului.

In aceste conditii, termenele de la judecatorie sunt in iulie 2011, iar cele de la casino online Tribunalul Bucuresti sunt in decembrie 2011. Motivatia este ca „astea sunt termenele din calculator!”.

Nu ne ramane decat sa facem cereri de preschimbare si eventual sa ne adresam cu plangeri la presedintele instantei si la Consiliul Superior al Magistraturii.

Justitia devine total ineficienta, iar in aceste conditii consider ca trebuie folosite metodele alternative de rezolvare a disputelor. In prezent, cred ca si cadrul legislativ privind medierea trebuie imbunatatit pentru a degreva instantele de judecata.

Inchei prin a repeta ca aceasta situatie a fost creata de Guvernul Basescu, de inabilitatea lui Predoiu de a isi pastori ministerul si nu in ultimul rand si de judecatorii din Bucuresti pentru care legea pare sa conteze doar cand prevede drepturi salariale si sporuri de vechime si fidelitate.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

S-ar putea sa iti placa si

Update-Certificat de Situatie de Urgenta-2

Certificat de Stare de Urgenta (Galben) Modificari aduse de Ordinul MEEMA  882/2020 din 2.04.2020 Diferenta dintre venituri si incasari. Ordinul MEEMA 882/2020 a modificat regimul

Somajul Tehnic

Noi lămuriri prin adoptarea OUG nr. 32 din 30 martie 2020 Context: ultimele modificări aduse în privința acordării șomajului tehnic prin adoptarea O.U.G. nr. 32

UE-Coronavirus-Romania

UE – CORONAVIRUS – ROMANIA Fara a fi eurosceptici devine foarte clar ca Uniunea Europeana nu a putut gestiona aceasta criza, dand dovada de lipsa

Open chat