Romani discriminati in Spania

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L 207 din data de 12 august 2011 a fost publicata Decizia Comisiei Europene din 11 august 2011 de autorizare a Spaniei sa suspende temporar in cazul lucratorilor romani aplicarea articolelor 1-6 din Regulamentul (UE) nr. 492/2011 al Parlamentului European si al Consiliului privind libera circulație a lucratorilor in cadrul Uniunii.

Decizia Comiei autorizeaza Spania sa suspende accesul liber al lucratorilor romani la piata spaniola a fortei de munca pana la data de 31 decembrie 2012, sub rezerva conditiilor specificate in decizie.

Restrictiile privind accesul la piața fortei de munca constituie o derogare de la principiul fundamental al Tratatului privind funcționarea Uniunii Europene privind libera circulatie a lucratorilor.

Comisia considera ca Spania a furnizat dovezi care atesta faptul ca aceasta se confrunta cu un dezechilibru generalizat al pietei fortei de munca care afecteaza grav best online casino nivelul de ocupare a forței de munca in toate regiunile si in toate sectoarele de activitate.

Cu scopul de a restabili situatia normala a pietei spaniole a fortei de munca, Comisia considera ca este adecvat ca Spania sa fie autorizata sa limiteze temporar accesul liber al lucratorilor romani la piata spaniola a fortei de munca.

Decizia nu afecteaza resortisantii romani si membrii familiilor acestora care sunt angajati in Spania la data intrarii in vigoare a deciziei sau care sunt inregistrati de serviciile spaniole de ocupare a fortei de munca drept persoane in cautarea unui loc de munca la data deciziei

Comisia stabileste ca Spania sa adopte toate masurile necesare pentru a continua monitorizarea atenta a evolutiei pietei fortei de munca. In acest sens, Spania va transmite Comisiei date statistice trimestriale care sa demonstreze evoluția pietei fortei de munca pe sectoare de activitate si pe ocupatii. Primul raport trimestrial trebuie prezentat inainte de 31 decembrie 2011.

Decizia intra in vigoare la data publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

articol preluat de pe www.juridice.ro

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

S-ar putea sa iti placa si

Update-Certificat de Situatie de Urgenta-2

Certificat de Stare de Urgenta (Galben) Modificari aduse de Ordinul MEEMA  882/2020 din 2.04.2020 Diferenta dintre venituri si incasari. Ordinul MEEMA 882/2020 a modificat regimul

Somajul Tehnic

Noi lămuriri prin adoptarea OUG nr. 32 din 30 martie 2020 Context: ultimele modificări aduse în privința acordării șomajului tehnic prin adoptarea O.U.G. nr. 32

UE-Coronavirus-Romania

UE – CORONAVIRUS – ROMANIA Fara a fi eurosceptici devine foarte clar ca Uniunea Europeana nu a putut gestiona aceasta criza, dand dovada de lipsa

Open chat