Cum va arata Codul Rutier pe stil nou. Amenzi mari. Eliminarea contestatiilor

Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, a anunţat că se lucrează la modificarea Codului Rutier şi că intenţia Poliţiei este să introducă amenzi mult mai mari pentru vitezomani, dar şi să elimine sistemul „inutil” al punctelor de penalizare, conform Mediafax.

Popa a declarat că sistemul cu puncte este ineficient şi nu a produs vreun efect. Totodată, el a spus că vrea amenzi mult mai usturătoare pentru şoferii care nu respectă regimul limitelor de viteză.

„Dacă o persoană îşi permite să cumpere un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro”, a spus Liviu Popa într-un interviu la RTV.

Şeful Poliţiei a mai spus că intenţionează să elimine posibilitatea contestării în instanţe a proceselor verbale întocmite de poliţiştii rutieri, amenda devenind cu titlu executoriu.

Permisele de conducere nu beste online casino vor mai putea fi suspendate atât de uşor, a mai spus Liviu Popa, arătând că pentru depăşirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie să fie necesară o astfel de măsură.

O altă intenţie pe care Popa vrea să o materializeze în noul Cod Rutier este introducerea „răspunderii obiective”, după modelul Ungariei, care la un an după adoptarea acestui sistem şi-a redus numărul accidentelor la nivelul anului 1964. Modelul prevede ca toate amenzile de circulaţie să fie achitate de proprietarul maşinii care a fost surprinsă de poliţişti în comiterea abaterii de la Codul Rutier, indiferent de cine se află la volan.

articol preluat de pe www.gandul.info

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

S-ar putea sa iti placa si

Update-Certificat de Situatie de Urgenta-2

Certificat de Stare de Urgenta (Galben) Modificari aduse de Ordinul MEEMA  882/2020 din 2.04.2020 Diferenta dintre venituri si incasari. Ordinul MEEMA 882/2020 a modificat regimul

Somajul Tehnic

Noi lămuriri prin adoptarea OUG nr. 32 din 30 martie 2020 Context: ultimele modificări aduse în privința acordării șomajului tehnic prin adoptarea O.U.G. nr. 32

UE-Coronavirus-Romania

UE – CORONAVIRUS – ROMANIA Fara a fi eurosceptici devine foarte clar ca Uniunea Europeana nu a putut gestiona aceasta criza, dand dovada de lipsa

Open chat