Razboiul rovinietelor

Roviniete cu scandal. 15.000 de soferi amendati dau statul in judecata si cer banii inapoi

E vorba de soferi amendati, dupa ce au circulat fara rovinieta pe drumuri nationale. Cei mai multi sustin ca agentii Companiei Nationale de Drumuri incalca procedura legala, iar procesele verbale ar trebui anulate.

Nici vorba, le raspund oficialii, care avertizeaza ca rovinieta trebuie achitata si pentru drumurile nationale care traverseaza localitatile, mai putin municipiile si resedintele de judet.

Adrian locuieste de cativa ani la Popesti Leordeni, un mic orasel lipit de Bucuresti si traversat de Drumul National 4, care face legatura dintre Capitala si Oltenita. S-a trezit acasa cu un oaspete nepoftit: un agent al Companiei Nationale de Drumuri Nationale care i-a dat o veste proasta: este amendat pentru ca a circulat prin oras fara sa fi platit taxa de drum.

La sfarsitul anului trecut, agentii companiei de drumuri nationale au amendat sute de localnici din Popesti Leordeni pentru ca au circulat fara roviniete. Instiintarile au ajuns insa foarte tarziu, dupa aproape sase luni.

Cei mai multi dintre ghinionisti au apelat la serviciile unui avocat care spera sa-i convinga pe judecatori sa anuleze procesele verbale de amenda.

Oficialii Companiei de Drumuri Nationale resping toate criticile. Sustin ca pot dovedi foarte usor ca un sofer este amendat dupa ce a incalcat legea.

Soferii amendati cer modificarea legii, astfel incat sa casino online poate circula prin localitati pe un drum national fara rovinieta, dar oficialii nu sunt de acord.

articol preluat de pe www.stirileprotv.ro

Cum au ajuns institutiile romanesti sa se amendeze pe banii nostri

Politistii au primit zeci de amenzi pentru masinile in care au radare, iar la serviciile de ambulanta sanctiunile vin duium de la administratorii drumurilor. Acestia n-au tinut cont ca legea scuteste de rovinieta vehiculele de interventie.

Serviciul de ambulanta din Buzau primeste aproape zilnic amenzi. De fiecare data motivul invocat in procesele verbale de contraventie este acelasi: salvarile nu au achitat taxa de drum.

In total, ambulantele din Buzau au adunat aproape o suta de amenzi cu valori intre 250 si 4500 de lei. Nejustificate, spune clar legea: masinile de interventie ale salvarii nu trebuie sa plateasca taxa de drum.

Si politistii din Buzau au ajuns in instanta cu cei de la drumurile nationale, care i-au amendat din cauza ca masinile lor de interventie nu au rovinieta. De 16 ori numai intr-o singura zi!

Reposabilii de la drumuri admit ca la mijloc este o greseala. Sistemul de monitorizare proceseaza datele automat, explica ei. Pe romaneste spus, cine a fost amendat pe nedrept, sa conteste sanctiunea in instanta.

articol preluat de pe www.stirileprotv.ro

You May Also Like