Registrul comertului blocat fara termen

Dupa ce in perioada 23 ianuarie – 6 februarie 2012 Registrul Comertului si-a suspendat activitatea pentru a implementa un nou serviciu informatic…

Dupa ce in data de 3 februarie 2012 ne-am facut cont pe site-ul e-forms.onrc.ro, unde am introdus si datele certificatului de semnatura electronica solicitat de aplicatie – certificat pe care l-am achizitionat contra unei sume de bani de la un furnizor autorizat de semnatura electronica…

Acum, in 9 februarie 2012, suntem in situatia in care sistemul informatic nu functioneaza, iar reprezentanti ai ONRC neaga ca ar fi existat un alt site de inregistrare conturi online in afara celui actual denumit portal.onrc.ro .

In orice caz, portalul nu a functionat din data de 7 februarie si se pare ca nici in prezent nu functioneaza. Mai mult problemele tehnice ale noului sistem informatic blocheaza si inregistrarile facute direct in fata referentilor de la registrul comertului.

In aceste conditii, ne intrebam cine este prestatorul de servicii in domeniul informatic si cati bani a platit Ministerul Justitiei sau Registrul Comertului pentru minunea care a blocat cea mai mare parte a Registrului Comertului?

Update 1

13.februarie.2012. Sistemul online inca nu functioneaza. Inca de vineri 10 februarie 2012 am plasat un numar de trei cereri de rezervare de denumire (care este una din cele mai simple cereri) in sectiunea verificari preliminare, astazi au disparut cu desavarsire. Nu se pot alimenta conturi, ocazional se pot plasa cereri dar ulterior nu sunt accesibile.

In sfarsit am gasit o persoana care poate primi sesizari de nefunctionare. Prima observatie este ca sistemul/serviciul/magazinul online este de o complexitate ridicata. Noi vedem doar rezultatul si anume ca sistemul nu se poate inca folosi si nimeni nu ne transmite, macar estimativ, o data cand va fi cu adevarat functional.

Potrivit www.wall-street.ro se pare ca pentru acest portal de servicii online se vor plati 15,8 milioane EURO – executantul fiind firma Romsys. Mai multe date puteti gasi AICI.

Update 2

12.martie.2012. Ni s-a spus initial ca pe 7 februarie 2012 portalul va fi functional. Ulterior reprezentanti ROMSYS ne spuneau ca au nevoie de cel mult o luna ca sa rezolve toate problemele de functionare. Astazi 12 Martie 2012 portalul ONRC functioneaza tot cu intermitente. Macar daca ar mai fi lasat online vechiul portal Stadiu Dosar sau cel de cautare Recom-online… Dar in bunul renume romanesc, mai intai daramam din temelii si dupa aceea vedem ca nu avem ce pune in loc. Amintim ca pentru aceasta lucrare firma ROMSYS ar trebui sa primeasca aproape 16 milioane de EURO. Sa speram ca va fi diminuata drastic.

Ce trebuie retinut este ca se spune ca Romania nu plateste acesti bani pentru ca este un contract de achizitie publica derulat cu fonduri europene. Nimic mai gresit, Romania este in Europa (chiar daca nu merita) si suporta partial toate costurile acestei aderari precum si cheltuielile de intretinere! Asa ca banii europeni sunt si banii nostri.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

S-ar putea sa iti placa si

Update-Certificat de Situatie de Urgenta-2

Certificat de Stare de Urgenta (Galben) Modificari aduse de Ordinul MEEMA  882/2020 din 2.04.2020 Diferenta dintre venituri si incasari. Ordinul MEEMA 882/2020 a modificat regimul

Somajul Tehnic

Noi lămuriri prin adoptarea OUG nr. 32 din 30 martie 2020 Context: ultimele modificări aduse în privința acordării șomajului tehnic prin adoptarea O.U.G. nr. 32

UE-Coronavirus-Romania

UE – CORONAVIRUS – ROMANIA Fara a fi eurosceptici devine foarte clar ca Uniunea Europeana nu a putut gestiona aceasta criza, dand dovada de lipsa

Open chat