A fi sau a nu fi. Noua lege a insolventei. 15 aprilie 2014

Cititi si actualizarea din 20 aprilie 2014 de la finalul articolului
Astazi 15 aprilie 2014, Parlamentul Romaniei a adoptat noua lege a insolventei. Exista deja nemultumiri privitoare la aceasta lege. Amintim ca s-a mai incercat adoptarea legii insolventei si in anul 2013, insa aceasta a fost abrogata la foarte putin timp dupa adoptarea ei, prin declararea neconstitutionalitatii intregii legi de catre Curtea Constitutionala, asta in timp ce motivele de neconstitutionalitate invocate de contestatori vizau doar doua articole de lege.
Se pare ca si varianta 2014 a legii insolventei va fi contestata la Curtea Constitutionala de catre PNL care a anuntat, imediat dupa adoptarea ei, ca legea nu tinde sa salveze firma in insolventa ci sa o distruga.
Trebuie spus ca vechea lege a insolventei a nbso online casino reviews “ajutat” un numar foarte mare de firme si mai ales de administratori si actionari, sa scape de plata datoriilor catre autoritatile fiscale si/sau creditori.
Se pare ca exista presiuni enorme ca vechea lege sa ramana in vigoare, asa ca este posibil ca si versiunea 2014 a legii insolventei sa urmeze soarta legii insolventei versiunea 2013.
Vom reveni cu textul legii si cu alte consideratii in zilele urmatoare.

Actualizare stire 20 aprilie 2014
Se pare ca noua legea a insolventei a fost blocata imediat. Nefiind publicata in Monitorul Oficial, aceasta lege nu a intrat in vigoare.
Mai multe surse sustin ca nu va intra niciodata in actuala forma, deoarece este o lege care “deranjeaza”.
Dupa adoptarea unui Nou Cod Penal care in loc sa incrimineze mai multe fapte si sa mareasca pedepsele, face exact contrariul, se pare ca nu putea fi adoptata o lege mai severa.

You May Also Like