Insolventa

Insolventa

Procedura Insolventei

Practica noastra in domeniul procedurii insolventei este concentrata pe intelegerea cadrului comercial in care legea insolventei este aplicata si pe decizii financiare si de business pe care trebuie sa le ia o persoana fizica sau o societate atunci cand se confrunta cu insolventa.

Nu neglijam nici prevederile legii concordatului preventiv si al mandatului ad hoc atunci cand o societate cauta solutii pentru a iesi din criza provocata de lipsa de lichiditati. De aceea, credem ca in anumite cazuri cererea de concordat preventiv poate avea consecinte pozitive asupra societatii aflate in dificultate ducand in final chiar la iesirea din criza a acesteia.

Cerere De Deschidere A Procedurii Insolventei

La nevoie putem reprezenta clientul pentru a se deschide procedura insolventei la cererea debitorului sau la cererea creditorului. Avem experienta atat in ceea ce priveste procedura reglementata de legea 85/2006 cat si in cea reglementata de legea 85/2014.

Cerere De Admitere La Masa Credala

Reprezentam clienti in procedura insolventei pentru valorificarea drepturilor lor in cazul in care a fost deschisa procedura insolventei impotriva unui debitor.

Cerere De Repunere In Termen

Exista situatii cand lichidatorul sau administratorul unui debitor care a intrat in insolventa nu v-a notificat cu privirea la deschiderea procedurii. In acest caz, impreuna cu cererea de admitere la masa credala va trebui sa formulati si cerere de repunere in termen.

Cerere De Atragere A Raspunderii Administratorului

Suntem specializati in astfel de cereri, atat in cazul in care creditorii solicita atragerea raspunderii administratorului sau a organelor de conducere, cat si in cazul care administratorul sau organele de conducere ale societatii in insolventa sunt in pozitia de a se apara fata de o astfel de cerere.

Acest lucru se intampla pentru ca legea si practica din domeniu au stabilit necesitatea indeplinirii unor conditii in vederea atragerii raspunderii administratorului sau a organelor de conducere.