Transporturi

Transporturi

Avem clienti din domeniul transporturilor rutiere de marfuri, transporturilor petroliere sau transporturilor prin calea ferata, transporturi maritime si fluviale (maritime and shipping law) inclusiv case de expeditii, de mai mult de 15 ani. In fapt, domeniul transporturilor a constituit prima specializare a Cabinetului.

Ne reprezentam clientii in litigii in fata instantelor specializate de drept maritim si fluvial  (shipping) avand experienta in cazuri complexe care presupun cunostinte combinate de drept international, arbitraj international, asigurari de marfuri si/sau nave, legislatii specifice ale tarilor cu traditie in domeniul shipping-ului (transporturilor maritime si fluviale).

Arbitrajul international în domeniul transportului maritim este una dintre cele mai importante activitati ale firmei noastre de avocatura. Reprezentam clientul nostru în cazuri de arbitraj multipartit (multiparty arbitration) in fata institutiilor internationale care lucreaza cu diverse reguli, cum ar fi regulile de arbitraj ICC, Viena sau UNCITRAL.

In domeniul transporturilor rutiere sau navale am lucrat atat pentru asiguratori de bunuri, cat si pentru transportatori, inclusiv case de expeditii.

Experienta noastra priveste atat domeniul despagubirilor din domeniul transporturilor pe apa cat si din domeniul rutier.

Practic, in activitatea noastra am reprezentat toate entitatile implicate in industrie, incluzând proprietarii de nave și navlositori, cluburile P & I, bănci, agențiile internaționale, șantiere navale, asiguratorii si brokerii din domeniu.

Avem experienta in domeniul conflictelor de munca din domeniul transporturilor atat de partea transportatorilor, cat si de partea sindicatelor fiind implicati in negocieri sau litigii din industrii diverse.

In acelasi timp, Cabinetul ofera servicii de reprezentare si asistenta juridica si in domeniul apararii clientilor sai transportatori prin contestarea cu succes a proceselor verbale de constatare prin care se stabilesc sanctiuni pentru incalcarea normelor referitoare la gabarit depasit, autorizatia speciala de transport (AST), norme relevante din OG 19/1997 privind regimul transporturilor, OG 43/1997 privind regimul drumurilor sau alte norme incidente.

De asemenea, serviciile de consultanta in domeniul dreptului transporturilor rutier sau maritim, redactare, revizuire contracte de transport, obtinere permise, autorizatii constituie o parte importanta a experientei juridice a Cabinetului.