Mica Reforma in justitie nu functioneaza!

Am asteptat timp de o luna intrarea in vigoare a prevederilor Legii 202/2010  care ar fi trebuit sa aiba ca efect termene mai scurte si in general o justitie mai rapida. Vorbesc in special de instantele din Bucuresti pentru ca in restul tarii fie pentru ca sunt mai putine dosare sau fie pentru ca exista oameni cu respect fata de lege, termenele nu sunt atat de indepartate in timp.

Astazi am depus la tribunal si judecatorii o serie de 20 de dosare adunate in perioada de 30 de zile dintre publicarea si momentul intrarii in vigoare a legii aratate.

Toate dosarele sunt intemeiate pe OUG 119/2007 care prevede oricum ca aceste dosare trebuie sa se solutioneze in maxim 90 de zile de la depunerea dosarului.

In aceste conditii, termenele de la judecatorie sunt in iulie 2011, iar cele de la casino online Tribunalul Bucuresti sunt in decembrie 2011. Motivatia este ca „astea sunt termenele din calculator!”.

Nu ne ramane decat sa facem cereri de preschimbare si eventual sa ne adresam cu plangeri la presedintele instantei si la Consiliul Superior al Magistraturii.

Justitia devine total ineficienta, iar in aceste conditii consider ca trebuie folosite metodele alternative de rezolvare a disputelor. In prezent, cred ca si cadrul legislativ privind medierea trebuie imbunatatit pentru a degreva instantele de judecata.

Inchei prin a repeta ca aceasta situatie a fost creata de Guvernul Basescu, de inabilitatea lui Predoiu de a isi pastori ministerul si nu in ultimul rand si de judecatorii din Bucuresti pentru care legea pare sa conteze doar cand prevede drepturi salariale si sporuri de vechime si fidelitate.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

S-ar putea sa iti placa si

Retrospectiva 2023

2023 se va incheia in cateva ore. Si pentru ca initial am considerat ca acest an a fost sarac in evenimente se pare ca adevarul

Sora & Asociatii – Membru BRCC

Sora & Asociații tocmai a devenit cel mai nou membru al Camerei de Comert Britanico Române (BRCC) Așteptăm cu nerăbdare să cooperăm cu noi parteneri