SORA & ASOCIAȚII schimbă condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate

SORA & ASOCIAȚII schimbă condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate

SORA & ASOCIAȚII a reprezentat cu succes Angiomedica – Spital privat de cardiologie în fața Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, precum și în fața Ministerului Sănătății, în ceea ce privește eliminarea inechității din condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

În urma susținerii criticilor cu privire la dispozițiile Ordinului nr. 196/2017 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2017, precum și cu privire la Hotărârea Guvernului nr. 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru, care reglementau condițiile acordării asistenței medicale pentru anii 2016-2017, SORA & ASOCIAȚII a obținut modificarea caracterului inechitabil al dispozițiilor care prevedeau limitarea sumei contractată de spitale pentru DRG la maximum 25% față de suma contractată în anul precedent pentru servicii de spitalizare continuă, raportat la numărul de paturi de la nivelul anului precedent și nu la numărul efectiv de paturi de la nivelul anului curent.

Astfel, reglementările anterioare produceau o inechitate clară unei entități care își mărea semnificativ numărul de paturi în sistem DRG, căci în anul modificării nu putea primi decât 25% mai mult decât suma primită anterior. Acest lucru în condițiile în care creșterea numărului de paturi putea fi, de exemplu de 1.000%. Inechitatea funcționa și în sens invers, căci în condițiile în care un spital reducea numărul de paturi cu 90%, ar fi fost îndreptățit, totuși, să primească un buget mărit cu 25% față de anul anterior.

În prezent, noua reglementare a eliminat limitarea creșterii cu 25% față de anul precedent, și dă întâietate, așa cum este normal, unei formule de calcul care ia în considerare doar criteriul obiectiv al numărului de paturi autorizat pentru DRG de o unitate spitalicească.

Echipa SORA & ASOCIAȚII ce a lucrat la acest proiect, a fost coordonată de către Radu Valentin Sora – Managing Partner și formată din Andrei Bodescu – Associate lawyer și Alexandra Dogaru – Associate lawyer.

***

SORA & ASOCIAȚII este un furnizor de servicii juridice full service, având birourile centrale în București, de asemenea societatea de avocați pune la dispoziția clienților săi o puternică rețea legală prezentă în toate centrele economice importante din România, având o bună cooperare cu avocați din Timișoara, Cluj, Iași, Brașov și Constanța.

SORA & ASOCIAȚII este membră a rețelei ij INTERNATIONAL JURISTS, organizație ce a împlinit 25 de ani de existență, fiind în prezent formată din mai mult de 1250 de avocați și personal auxiliar din 30 de țări de pe toate continentele.

Fiind o societate de avocați cu o vastă experiență în domeniul Dreptului Comercial și al Societăților comerciale în toate aspectele legate de viața unei companii, SORA & ASOCIAȚII este un partener activ al clienților în vederea armonizării activității acestora, în permanență, cu toate modificările legislative și cu practica asociată acestora.

Clientela SORA & ASOCIAȚII este compusă din societăți din domenii variate incluzând case de editură, furnizori de servicii medicale, proiectanți de lucrări de infrastructură, furnizori de electricitate, producători de emisiuni de televiziune, agenții de publicitate, transportatori internaționali, furnizori de servicii în domeniul agroalimentar, precum și din sindicate.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

S-ar putea sa iti placa si

Update-Certificat de Situatie de Urgenta-2

Certificat de Stare de Urgenta (Galben) Modificari aduse de Ordinul MEEMA  882/2020 din 2.04.2020 Diferenta dintre venituri si incasari. Ordinul MEEMA 882/2020 a modificat regimul

Somajul Tehnic

Noi lămuriri prin adoptarea OUG nr. 32 din 30 martie 2020 Context: ultimele modificări aduse în privința acordării șomajului tehnic prin adoptarea O.U.G. nr. 32

UE-Coronavirus-Romania

UE – CORONAVIRUS – ROMANIA Fara a fi eurosceptici devine foarte clar ca Uniunea Europeana nu a putut gestiona aceasta criza, dand dovada de lipsa

Open chat